Våra lokaler

I över 20 år har Spaden legat i lugnt läge bakom kyrkan mitt på ön Stora Essingen. Här finns drygt 300 kvadratmeter fulla med lek och skratt och en lika stor utegård precis utanför dörren. Våra två avdelningar delar entré och kapprum. Därifrån kommer man till förskolans nav och platsen där information mellan personal och föräldrar utbyts. Bland teckningar och foton på barnen finns hittar vi veckans meny, jourlistor samt information om vilka sjukdomar som går just nu. Härifrån kommer man också till våra tre avdelningar Krokodilen, Gröna Draken och Rosa Draken.

 

 

Krokodilen har två stora rum. Det ena används till vila, lek, dans och skapande och det andra till måltider, pyssel, utforskande och ännu mer lek. Avdelningen är anpassad efter barn i åldern 1-3 år.

 

 

Rosa och Gröna Draken huserar i varsitt rum anpassade för barn mellan 3 – 5 år. Här pågår lek, skapande, experimenterade, konstruerande och utforskande på många olika sätt!

 

 

I köket hittar vi Nida som ser till att alla är mätta och glada på Spaden. Bra mat från bra råvaror prioriteras och barnen får en både varierad och spännande kost.

En mysig utegård med sandlåda, lekskepp och planteringar finns direkt utanför entrén och till Stora parken är det inte många meter.