Vi på Spaden

På förskolan Spaden arbetar idag åtta pedagoger – fyra förskollärare och tre barnskötare samt Lisa som är föreståndare. Vi har också en egen kock anställd.

 

lisaLisa som idag jobbar som förskolechef på Spaden delar sin tid mellan Spaden och Stockholms universitet där hon undervisar på förskollärarutbildningen – två uppdrag som berikar varandra. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta i förskolan. Som förskolechef vill hon utveckla en reflekterande kultur där samtal hela tiden förs kring hur verksamheten kan utgå ifrån barnens egna intressen, tankar och frågor. På så vis blir förskolan en plats för samtal, diskussioner och möten mellan människor – en plats för demokrati.
asaÅsa, 48 år. Förskollärare, arbetar idag som avdelningsansvarig på Krokodilen. Hon har ungefär tio års erfarenhet inom förskola och brinner lite extra för skapande samt att vara ute på upptäcktsfärd i naturen.
mariePå Krokodilen, vår småbarnsavdelning hittar vi Marie. Marie är barnskötare och har arbetat på Spaden i över 10 år. Med sin varma och lugna personlighet är hon omtyckt av såväl personal som barnen på avdelningen. Själv tycker hon att det är väldigt värdefullt och berikande att jobba med de minsta och se dem utvecklas till små personer.
Guvens_72_2Även Guvenc jobbar som barnskötare med de små på Krokodilen. Det är nu fem år sedan hon började på Spaden och hon tycker att det blir roligare för var år som går. När det är dags för pyssel så har nog Guvenc minst lika kul som barnen.
mariaMaria är avdelningsansvarig förskollärare på avdelning Draken. Maria började på Spaden i juni 2016 men har arbetat som barnskötare på olika förskolor sedan 1984. Hon är numera nyutexaminerad förskollärare sedan juni 2016. Maria gillar att arbeta normkreativt, utforskande och reflekterande tillsammans med kollegor. Matematik, naturvetenskap, estetik och språk ligger henne varmast om hjärtat. Hon älskar att KLURA tillsammans med barnen.
EricaErika sadlade om till förskollärare efter att ha arbetat som undersköterska i många år. Hon har ett förflutet som gymnast och ungdomsledare i Solnaflickorna och har därmed ett intresse för rörelse i olika former.
IMG_1791Kerstin är pedagogiskt ansvarig förskollärare på avdelningen Gröna Draken. Hon har snart 40 yrkesverksamma år inom barnomsorg och skola bakom sig. Dessutom har Kerstin arbetat som artist och fortbildare i barnmusikbandet Farbror Fläskkorv. Detta gör att musik, dans och tokerier med barnen är självklara favoritsysselsättningar för henne. Att ständigt lära sig nytt och utvecklas inom yrket tycker hon är en nödvändighet och har av den anledningen nyss tagit en magisterexamen i praktisk kunskap på Södertörns högskola.
Nathalie_72Nathalie som länge jobbat som uppskattad vikarie och resurs på Spaden är nu fast anställd som på Draken. Med en ängels tålamod och ett hjärta av guld är hon en trygg klippa på Spaden.